Beleef Kethelpoort

informatie- en doe-borden

Opdrachtgever: NME Schiedam, gemeente Schiedam
Jaar: 2014 - 2015
Uitingen: huisstijl, logo, illustraties, educatie / informatie borden

In Schiedam Kethel is in het voorjaar van 2015 het project Beleef Kethelpoort gestart. Beleef Kethelpoort bestaat uit een natuurspeeltuin, een speelpolder met hiertussen een verbindend beleefpad, een lang gerekte groenstrook tussen twee wijken in Schiedam. Dit speel- en beleefgebied is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar om spelenderwijs kennis te maken met de natuurlijke omgeving.

In dit speel- een beleefgebied staan 22 door ons ontworpen en geïllustreerde borden. Het eerste bord is een informatiebord waarbij je kennis maakt met Boris Bootsmannetje. Hij gaat op elk volgend bord langs bij een andere polderbewoner die iets over zichzelf vertelt en die je een opdracht geeft. Je kunt aan het icoontje van Boris Bootsmannetje zien of dit een opdracht is waarbij je na moet denken, goed moet kijken of waarbij je gebruik kan maken van een speelelement dat bij het bord staat. Zo leer je spelenderwijs meer over de polder en de dieren die hier wonen.

We hebben veel affiniteit met de natuur en vinden het leuk om kinderen daar meer over te leren. Het was voor ons dan ook een super leuke opdracht om aan te werken. Met als extra bonus dat we onze passie voor het illustreren van dieren en planten konden toepassen!

06 44196232