Spring maar achterop!

educatieproject

Opdrachtgever: Meldpunt Discriminatie Vlaardingen
Jaar: 2015
Uitingen: huisstijl, logo, educatief werkboekje, diverse attributen voor bij het lespakket, aankleding fiets
In samenwerking met:
Rianne van Dorp (educatie)
Roel Crul (bouw van de fiets)

www.meldpuntdiscriminatievlaardingen.nl

Spring maar achterop! is een educatief lespakket van Meldpunt Discriminatie Vlaardingen voor de bovenbouw van basisscholen in Vlaardingen. Dit educatieve lespakket gaat over vrijheid en gelijkheid.

Indra en Siem zijn twee klasgenootjes en vriendjes van elkaar. Ze nemen je mee in hun dagelijkse ervaringen met deze onderwerpen.

De klassen die meedoen met dit project krijgt de 'Spring Maar Achterop Fiets' in de klas. Op deze fiets kun je alle opdrachten vinden die horen bij het project: Een klasseposter, werkboekjes, opdrachtenkaarten, een film, het dagboek van Indra en informatie over diverse instellingen zoals Amnesty. Ook zit er een brievenbusje op de fiets waar je een aantal gemaakte opdrachten in kan doen zoals een opstel of een zelfgemaakte poster. 

We vonden het heel tof dat we onze creatieve ideeën in dit project tot uitvoer hebben kunnen brengen. Hoe leuk is het dat we een fiets hebben omgebouwd tot lespakket! De fiets valt op en staat het hele project in de klas. Ons doel hiermee is dat het voor de leerlingen heel duidelijk is dat ze met een bijzonder project bezig zijn. De leerlingen kunnen zo op een verrassende en speelse wijze op onderzoek gaan naar het thema. Discriminatie is een gevoelig onderwerp, maar we hebben het zo proberen vorm te geven (zowel als met de inhoud als de vormgeving), dat het een positief gevoel geeft. Voorop staat de vrijheid en gelijkheid, hoe je hier mee om gaat en hoe je er met elkaar over kunt praten.

 

Board mockup psd created by rawpixel.com - www.freepik.com

06 44196232