Montfort College


herinrichting middelbare school Rotterdam Zuid

Opdrachtgever: Montfort College
Jaar: 2019 - heden
Uitingen: herinrichting kantine (concept, ontwerp en uitvoeren)
In samenwerking met:
Bsign meubelmakerij 
Hoogendoorn projectbeplanting
Blomsma Print & Sign
Vloerenwinkel.nl

www.montfortcollege.nl

Het Montfort College is een middelbare school voor mavo, havo en vwo. Sinds 5 januari 2016 zijn ze gevestigd in een mooi nieuw gebouw op Rotterdam Zuid. 

Na vijf jaar in dit nieuwe gebouw werd het tijd voor een herinrichting van het interieur van de kantine. Het Montfort College heeft ons gevraagd om hiervoor een concept te ontwikkelen en de realisatie hiervan te verzorgen waarbij we samen hebben gewerkt met verschillende uitvoerende partijen. 

Met veel plezier zijn we aan de slag gegaan! De kantine is een hele mooie grote open ruimte. Maar er mist gezelligheid, huiselijkheid en structuur. Dit hebben we opgelost door verschillende soorten zitplekken te creëeren.

Zoals bijvoorbeeld het eetplein; hier kun je fijn lunchen aan mooie grote picknickmeubels. Het plein is omgeven door groene heggen waardoor je beschut zit en op de vloer hebben we een warme vloer met houtstructuur laten aanleggen. 

Daarnaast hebben we prachtige houten meubels ontworpen en door een meubelmaker laten maken. Hier kun je gezellig met je vrienden praten of even rustig loungen en genieten van je pauze of tussenuur.

We vinden het ook heel belangrijk om meer natuur in de kantine te brengen. Planten zijn heel belangrijk voor een prettige leefomgeving. En het geeft een gezellige huiselijke sfeer. De planten hebben we verwerkt in de meubels. Zo hebben we speciaal voor om een grote boom een mooi opvallend rond zitmeubel ontworpen. 

Om nog meer groen de school in te brengen én de akoustiek te verbeteren hebben we in de kantine een wand laten bekleden met mos. Het is daarnaast ook gelijk een echte eye-catcher die je meteen ziet als je de kantine binnen komt.

Dit alles samen zorgt ervoor dat de kantine nu een gezellige, huiselijke en intieme plek is waar je graag wilt zijn om lekker te lunchen, samen te werken met klasgenoten, huiswerk te maken of gewoon lekker te chillen.

De leerlingen en docenten zijn er heel blij mee!

06 44196232